Write on thursday WOT

Kaas #WOT ’15-9

Om het weer goed te maken na het blogje van gister vandaag de echte #WOT, gisteren, dus donderdag geschreven. Martha koos kaas als woord van de week.
Al doet mijn naam anders vermoeden, als echte Hollandse kaaskop heb ik natuurlijk wel wat met dat woord. Eerst maar even de spreekwoorden, goed voor degenen die willen integreren tot echte kaaskoppen 😉 :

  • daar heeft hij geen kaas van gegeten.
  • de boter en de kaas te dik gesneden hebben
  • de kaas niet van het brood laten eten
  • er geen kaas van hebben gegeten.
  • zich de kaas niet van het brood laten eten
  • zich de kaas van het brood laten eten

Hier, in het Groene Hart, de landschapstuin van de Randstad kennen we de overheerlijke Leidse en Goudse kazen en de vele varianten daarop. Zo schreef ik over de Stolwijkse boerenkaas, over het Europese GTS-label voor kaas en over ‘mag het iets meer zijn’. Ook schreef ik over het mooie land waar onze kaas vandaan komt en over een memorabele ontmoeting bij de kaasboer. Kortom, kaas hoort erbij op mijn blog.
En niet alleen op mijn blog, ook op mijn bord. Wat is er lekkerder dan een snee Steenwijker roggebrood met een belegen boerenkaas uit deze streek belegd? Misschien dat kaasplankje als afsluiting van een feestelijke maaltijd, misschien een Limburgse trappist, een blauwaderkaasje, een cheddar, een zoute Beemster of Edammer. Ach, als het maar kaas is!

8 gedachten over “Kaas #WOT ’15-9”

  1. Leuk stukje en je hebt me weer op een idee gebracht!!! Maar wat betekent: de boter en de kaas te dik gesneden hebben? Dat je te overdadig bezig bent?!

  2. Al kaas wat de klok slaat. Nice 🙂 al moet ik er eerlijkheidhalve aan toevoegen dat het tweede spreekwoord ‘de boter en de kaas te dik gesneden hebben’ me volslagen onbekend is… zo zie je maar!
    Wat kaas eten betreft: doe maar… behalve schimmelkazen… daar bedank ik voor 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s