Mijn moeder werd 98

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1670833/fietspaden-geheim-van-vervoer-houten.html

Nee hoor, het gaat helemaal niet om haar. Het gaat over het vervoer van senioren en mensen met een beperking in Houten.

Ongeveer halverwege het programma stapt ze in het ‘karretje’, niet wetend dat men bezig is met het maken van een televisieprogramma. Voor de opnames starten vraagt men wel of ze geen bezwaar heeft tegen uitzending. Ze gaat akkoord en vervolgens is ze volledig zichzelf. Geen enkele schroom, de zinnen komen probleemloos los. Zoals altijd maar de omstandigheden zou ze als anders hebben kunnen ervaren.

Over haar jongens die haar scherp houden, over oud worden dat je overkomt, over zolang mogelijk zelf blijven doen want als je het kwijt raakt vind je het nooit meer terug. If you don’t use it, you lose it.

Mag ik trots zijn op haar?

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s