geloof me maar

Argentum = bier

Het is al lang geen hype meer, steeds meer steden hebben hun eigen bierbrouwerij weer terug. Als vroeger, voor de grote merken alle verkopen naar zich toetrokken. De Zilverstad kon niet achterblijven vonden Jeriël en Almer. Een stad die zich op toerisme wil richten moet toch tenminste ook zijn eigen bier kunnen brouwen. En zo geschiedde. Vanaf gisteren hebben we ons eigen Schoonhovens bier, in vier smaken nog wel. Ik heb er twee geproefd, die andere komen nog wel. Het smaakte prima, niet van die slobberbiertjes maar drankjes waar je even voor gaat zitten.
Op het etiket staat Argentum, Latijn voor zilver. De relatie met onze stad is dan ook meer dan duidelijk!
Bij de opening waren de nodige horecaondernemers uit de Krimpenerwaard aanwezig. De jonge ondernemers proberen ook op andere wijze hun product aan de man te brengen.

Vaak zijn dit soort brouwerijen in oude panden gevestigd, een molen, een kerk of zo. Zover zijn we hier nog niet. De mannen brouwen in een tamelijk nieuwe fabriekshal. Dat voldoet natuurlijk maar ik hoop dat ze uiteindelijk toch een fraai oud gebouwtje bemachtigen in het centrum, dat is voor de uitstraling wel zo leuk. In ieder geval wens ik hen alle succes! En mocht je een keer in de buurt zijn, vraag gerust naar een glas Argentum.
image

De etiketten waren nog niet binnen maar die veranderen de smaak niet dus, wat geeft het!

4 gedachten over “Argentum = bier”

  1. Ik mag hopen, dat ge t.z.t. niet zult verzuimen mij te berichten waar dit gerstenat verkrijgbaar is. Heeft dit bier overigens iets van de smaak van bokbier?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s