mijn duim

Omzwervingen

maltaZondag 25 januari jongstleden vertrokken we voor tien dagen zon naar Lanzarote. Een dag later postten we een ansichtkaart, mijn moeder vindt het leuk om die te ontvangen. Gistermiddag belde ze op om ons te bedanken, de kaart was gearriveerd.
Nu weten we dat dit soort post niet via de snelste route gaat, we versturen het niet voor niets aan het begin van de vakantie, gepaard gaand met de opmerking: ‘En nu hopen dat hij eerder in Nederland is dan wij’.
En toch is het wel begrijpelijk dat hij nu pas aankwam. Kijk maar eens naar het poststempel, 27 februari Malta. Eh, Malta?, dat ligt toch ergens in de Middellandse zee, bij Italië? En niet in de Atlantische oceaan, ter hoogte van Zuid Marokko. Dat was waarschijnlijk eerst wachten op een cruiseschip dat behalve de Canarische Eilanden ook havens in het Mediterrane aandoet, dan een bemanningslid omkopen in de hoop dat de kaart in Valletta in een brievenbus terecht komt die eens in de week gelicht wordt. Eenmaal ter afstempeling op het postkantoor ontstaat er een heftige discussie, in eerste instantie omdat niemand het plaatje aan de voorzijde herkent. Nadat de slimste van het stel César Manrique gegoogeld heeft volgt een nieuwe discussie, kan die kaart die kennelijk een Spaanse postzegel draagt, wel hier gestempeld worden. Uiteindelijk hakt de chef van het postkantoor met de woorden ‘op gevaar af op staande voet ontslagen te worden’ de knoop door, zet het stempel en de kaart verdwijnt in een postzak richting Olanda. Met de postkoets en dan is 5 dagen zo’n slechte tijd nog niet.

Ik heb dit blog onder de categorie uit mijn duim geplaatst maar dat is natuurlijk maar ten dele terecht.

5 gedachten over “Omzwervingen”

  1. Aha nou nou… wat een omzwervingen voor zo’n simpele postkaart 🙂 Maar je moeder heeft hem gekregen en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s