Wat een haan, hè

De weg naar de bijgebouwen moest nodig opnieuw geasfalteerd worden. Het dagelijks gebruik met de zware tractor en ander rijdend materieel had inmiddels teveel sporen achtergelaten. En dus nam de boer een lokale aannemer n de arm die het kusje wel zou klaren.
Er werd een nieuwe laag asfalt aangebracht en de aannemer haalde zijn wals om de boel verder te egaliseren.
Vanwege het veranderde koopgedrag van zijn stadse medemens had de boer sinds kort wat kippen in de vrije uitloop. De meesten bleven wel uit de buurt van de werkzaamheden maar er zat een domme Katrien tussen. Het kon dan ook niet uitblijven, het beest werd platgewalst. Platgewalst en vastgezogen in het nieuwe asfalt, het kostte haar heel wat kracht om weer los te komen en zich in een aanvaardbare vorm terug te schudden. Maar toen dat redelijk gelukt was kakelde ze opgelucht: ‘ Wat een haan, zeg!’

scannen0006

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 thoughts on “Wat een haan, hè”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s