50books

#50books ’15-7

Hoe orden jij je boeken?

Ik beken, ik ben een echte sloddervos. Ik laat dingen slingeren, mijn bureau ligt bezaaid met van alles. Maar, ik weet ook alles terug te vinden. Mijn harde schijf slaat feilloos de plekken op waar ik iets bewust heb achtergelaten. Bijna dan toch, soms moet ik het halve huis door voor ik gevonden heb wat ik zocht. En dan is het nog maar de vraag of ik nog weet waarom ik het zocht ;-).
Boeken orden ik dus niet. Een uitzondering, de series die ik heb staan wel netjes bij elkaar. Een over geschiedenis, een over moderne kunst.
Wel staan mijn e-books netjes op alfabet gerangschikt maar dat is niet per se mijn verdienste, computers zijn immers ordenende machines.

Advertenties

6 gedachten over “#50books ’15-7”

  1. Hum nou, dan zit er bij mij toch wel min of meer wel een systeem in. Hoewel niet op kleur en niet alfabetisch werk ik wel met verschillende domeinen zeg maar. De achterste rijen zijn voorbehouden voor complete series. De bovenste plank poëzie. De tweede plank filosofie en waargebeurd. De derde plank literatuur, enz…
    En e-books… lekker handig dat doet de computer inderdaad vanzelf, alfabetisch. Hoewel ik ook hier weer werk met verschillende domeinmappen, een beetje dezelfde onderverdeling als mijn boekenkast 🙂

  2. Ik had mijn boeken op soort geordend: romans en deze op alfabethische volgorde, kunstboeken, kookboeken, hobbyboeken, reisboeken. Doch alleen de romans op alfabet. De rest op grootte.

  3. Jaren geleden had ik al mijn boeken in een programma gezet met titel en schrijver. Dat was erg overzichtelijk. In de loop der jaren zijn er diverse boeken weggegaan wegens plaatsgebrek. Ik had veel theologische boeken die ik aan de kerk heb gegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s