Vijftig tinten

sneeuwlandschapIk heb bedankt voor de eer, het aanbod paste niet in mijn agenda. De bioscoopdirectie vroeg me op de ladies night, voorafgaande aan de première van 50 Shades in de hal,slechts gekleed in een boxershort op een groot bed plaats te nemen en de dames die dat wilden hun fotomomentje te gunnen.
‘ Waarom ik?’ , ik kon het niet nalaten die vraag te stellen al wist ik eigenlijk het antwoord wel. Iets anders dan ‘ vanwege je nog goddelijke lichaam, getooid met dat gedistingeerde grijze haar’ zou me tegenvallen. En inderdaad, dat was hun antwoord, mijn ijdele ego was weer gestreeld.
Mijn nee had niets met mijn agenda te maken, ik moest er niet aan denken. Al die lustige vrouwtjes die ik aandacht zou moeten geven, een uur of langer schaars gekleed in die koude hal. Ze zoeken maar een ander!
In het achtuurjournaal zag ik dat ze inderdaad iemand anders gevonden hadden. Die zal vandaag wel bij de huisarts vertellen dat hij in het najaar de verkeerde griepprik gehad heeft.
Ik heb vier, vijf bladzijden van het boek gelezen. De Tukker zou zeggen dat het hem de boks niet doet boll’ n. Maar menig dame vindt er kennelijk een stukje ontbeerde bevrediging in. Geniet ervan! En denk, net als die bioscoopeigenaar (of wat zijn functie dan ook was) die zie:’Ik vergelijk het maar met die films van Harry Potter’. Mogelijk doelde hij daarbij op de hysterische toeloop en anders zal hij zich gerealiseerd hebben dat het allebei gewoon moderne sprookjes zijn.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

7 gedachten over “Vijftig tinten”

  1. Ik vond de reactie van de journaallezer nog mooier: hij vond de vergelijking met Harry Potter nergens op slaan. En inderdaad geef mij ook maar Harry Potter, geweldig.

  2. Ah 50 shades of grey 🙂 Ik wil hem zien, niet perse nu maar later op mijn gemak thuis. De boeken heb ik wel gelezen. Ik heb wel even moeten doorbijten toen er tegen dat ik in het eerste boek aan pg 126 was er nog niks was gebeurd 😉 En nadien bleken de boeken meer van een psychologische thriller weg te hebben dan van een erotisch boek. Tenminste dat is de reden geweest van mijn verder lezen: wie stalkte hem, haar, en wie saboteerde de helikopter, waarom werd hij geadopteerd en wie was die moeder die hem opgezadeld heeft met… allemaal vragen die uiteindelijk niks met bdsm te maken hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s