even serieus

Broodmager

Tja, daar begrijp ik dus niets van, broodmager. Het brood dat hier op tafel komt is goed gevuld, liefst meergranen of met weet ik veel wat voor zaden. Wat mij betreft, hoe zwarter hoe beter. Maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
Enfin, de combinatie brood en mager roept niets bij me op. En wat doe je dan, je raadpleegt Google, komt bij Onze Taal en krijgt een uitgebreide uitleg. Niet alleen over mager belegd brood, want daar verwijst de uitdrukking kennelijk naar, maar naar allerlei uitdrukkingen die aangeven hoe mager iets of iemand kan zijn. Als een bonenstaak bijvoorbeeld, een aal, een spiering, een speenvarken.
Hoe ik in godsnaam bij broodmager kom, geen idee. In ieder geval niet omdat ik aan die omschrijving voldoe.

Advertenties

7 gedachten over “Broodmager”

  1. ze is broodmager. is inderdaad een uitdrukking die veel wordt gebruikt ja…Maar hoor nu pas dat die dus niet bij de officiele aanduidingen voor er g mager hoort.

  2. Haha ja 🙂 ergens snap ik de verwarring wel. Iemand die broodmager is, daar is geen grammetje vet aan en aangezien er in gewoon brood geen grammetje vet wordt gebruikt… voilà vandaar dus… Het gaat dus puur om het vetgehalte hoor! En ach ja, met de leeftijd blijft er al wat aanhangen hé 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s