Zondagse kleren

scannen0005We schrijven vijftiger, begin zestiger jaren. Mijn zusjes hadden allemaal een jurkje van het zelfde lapje stof. Mijn moeder was creatief genoeg om in de modelletjes wat variatie te brengen. Hetzelfde gold voor ons, jongens. Allemaal een bloesje uit dezelfde lap. Allemaal een soortgelijke korte broek van corduroy.

Tot er iets nieuws kwam waren dat de zondagse kleren. Die moesten we aan naar de kerk en de rest van de dag moest je het liefst stil blijven zitten. Stel je voor dat er iets kapot zou gaan. We gingen natuurlijk toch wel een balletje trappen, maar goed, dat was niet de bedoeling.

Die kleren schoven door als iemand eruit gegroeid was. Nu was ik de oudste en lange tijd dus ook de grootste dus ik kreeg wel weer nieuwe kleren. Maar de rest moest het nog wel eens met een afdankertje doen.

Halverwege de zestiger jaren veranderde dat, we kregen kleedgeld en droegen op zondag vrijetijdskleding. Door de week netjes naar het werk, in het weekend een spijkerbroek. Dat allemaal tot groot verdriet van mijn vader, zo had hij ons toch niet opgevoed! Ach, tijden veranderen, ook toen al.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

2 thoughts on “Zondagse kleren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s