La cuenta, por favor

We hebben ons de paella prima laten smaken. De variant met zeevruchten deze keer, gamba’ s, mosselen, krabjes, vis. Flesje witte wijn erbij en genieten. Je hebt van die restaurantjes waar de paella zo van de fabriek komt, even opwarmen in de magnetron, eet smakelijk! De twee mosseltjes liggen exact op de plek die de foto aangeeft en dat geld bijna voor alle ingrediënten. Niet de doperwtjes, die houden niet van een vaste plek.
Nee, geef ons dan maar de homemade variant volgens oma’ s recept. Je moet dan wel even een half uurtje wachten maar dat is het alleszins waard.
De koffie toe nemen we thuis wel, die Spaanse variant is door het leidingwater meestal niet te drinken.
‘ La cuenta, por favor!’ , je kunt hier rustig om de rekening vragen. Dat is nooit schrikken als je het Hollandse prijsniveau van een hapje buiten de deur gewend bent.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

8 thoughts on “La cuenta, por favor”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s