Verrassende ontmoeting

‘Mag ik u een brutale vraag stellen?ˋ De dame op de rij voor me in de bus die ons van vliegveld naar appartement moest brengen had zich aarzelend omgedraaid. Ach, ik ben wel wat gewend maar een brutale vraag? Aarzelend, welhaast schoorvoetend stem ik toe.
‘ Bent u Carel de Mari?’ Ik kan dat niet ontkennen, ik reageer mijn leven lang al bevestigend op die vraag.
‘Maar wie bent u dan, waar kent u mij van, moet ik u ergens van kennen?’  Ik kan haar, noch haar reisgenoot plaatsen al komt het gezicht me vaag bekend voor.
Het blijkt een volle nicht van mij te zijn, Carla, vernoemd naar mijn opa, net als ik. En dan herken ik ook gelaatstrekken die ook mijn zussen hebben.
Ik had haar in ik weet niet hoe lang niet gezien, ik denk bij haar moeders begrafenis of crematie, ik vergezelde toen mijn moeder.
We wisselden wat wetenswaardigheden uit over ons deel van de familie en spraken af elkaar later deze week een keer te ontmoeten.
Wonderlijk, hoe klein de wereld soms kan zijn. Zij wonen ongeveer twintig kilometer bij ons vandaan maar we hebben een vliegreis van ruim vier uur nodig om elkaar weer eens te ontmoeten!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 gedachten over “Verrassende ontmoeting”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s