even serieus

Schoonhoven-Hoek van Holland-Amsterdam-Schoonhoven

Volg de route in de titel en je hebt een aardige indruk van de Randstad inclusief haar stadspark, het Groene Hart. En gisteren was het in meer opzichten een bijzonder afwisselende rondrit. En dat begon om goed kwart over zeven. Een uurtje daarvoor waren we gewekt door een hevige regenbui. Dat mag dan niet mijn favoriete weertype zijn, het was in ieder geval beter dan de door het KNMI beloofde ijzel. Tijdens het ontbijt ging de regen over in sneeuw, meteen maar dikke vlokken. In no time was de straat wit. Dus toch gladheid? Dan maar iets eerder weg en desnoods later op de afspraak aankomen. Het eerste stukje, tot aan Rotterdam ging wat langzamer dan normaal, maximaal 60 kilometer in het uur, meer leek mij, en de andere automobilisten, niet verantwoord. Maar eenmaal op de rondweg van de Maasstad was het leed geleden en ter hoogte van Vlaardingen was de temperatuur al opgelopen naar 5 graden. Het was dat er door allerlei wegwerkzaamheden een stukje omgereden moest worden, anders waren we te vroeg voor de afspraak aangekomen. Nu stonden Arjan en Eadoian net een paar minuten op de afgesproken plek, netjes toch?

Na wat gepuzzel met de fietsen en het fietsenrek, die Engelsen hebben overal andere maten voor zelfs voor bikes, konden we richting Den Haag door het Westland. De laagstaande maar felle ochtendzon maakte het rijden niet makkelijk. Had ik mijn zonnebril maar meegenomen. Door Den Haag, langs Schiphol naar de hoofdstad. Weinig verkeer op de weg dus lekker door kunnen rijden. Even voor half elf kwamen we bij Arjans appartement aan. Fietsen van de auto, rugzakken voor de deur en op zoek naar de huissleutel. Tja, daar hadden we een levensgroot probleem. Arjan had uitdrukkelijk gevraagd de deur slechts met het lipsslot af te sluiten maar men had ook het tweede slot gebruikt, En van dat tweede slot had hij geen sleutel. Veel medeleven van de straatgenoten, veel goede raad, maar geen werkzame oplossing. Met de tijdelijke bewoonster was geen contact te krijgen, die nam haar telefoon niet aan. Een slotenmaker was bereid het klusje voor een vriendenprijsje te klaren, slechts 130 euro! Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk hebben we maar besloten naar Schoonhoven te rijden en vandaaruit te zoeken naar een oplossing.

Net voorbij Utrecht had Arjan eindelijk contact met de moeder van die tijdelijke bewoonster. Ze hebben in ieder geval een sleutel van het tweede slot en er moet er nog een zijn, mogelijk in de brievenbus. Ze gaat nu op zoek naar een oplossing. Hopelijk lukt dat op tijd dan kunnen ze vandaag weer met ons naar Amsterdam, wij moeten toch die richting uit.

En omdat elk nadeel zijn voordeel heeft, we hebben driftig gebruik gemaakt van dit extra contact 😉

Advertenties

2 gedachten over “Schoonhoven-Hoek van Holland-Amsterdam-Schoonhoven”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s