mijn ervaring

Hagel

‘Het betreft wilde duif, geschoten met hagel. Hoewel wij zorgvuldig gekeken hebben kan er een korrel achtergebleven zijn, past U op?’
De ober licht verder nog toe dat ook de gans wild was maar, dunner gesneden, er geen aanslag op onze kiezen te verwachten is. We lieten het ons goed smaken, evenals de daarop volgende erwtensoep met gerookte paling. Verrassende combinatie, leek ons maar het blijkt al een jarenlang beproefd recept.
Mijn vader zat een aantal jaren in de meubelverkoop en streek, als het even kon, de bonus op overjarige modellen op. Terecht zonder gewetenswroeging, voor de klant was het gewoon een nieuw bankstel of een bijdetijdse eethoek. Dus, wat maakt het uit of deze paling als eerste in de erwtensoep terecht kwam of al heel wat beestjes eerder hetzelfde lot ondergingen!
De Vlaamse frieten hadden we niet bij het hoofdgerecht moeten bestellen, behalve heerlijk was het ook voldoende geweest, zonder. Je blijft er echter niet makkelijk af, van die snacks. Gelukkig wachtte ons een wandeling voor we in de zetels op rij 2 van de Goudse Schouwburg aan het uitbuiken begonnen.
We vieren het leven!

Advertenties

6 gedachten over “Hagel”

  1. klinkt goed, maar wat heeft jouw vader te maken met die paling in de snert. Ik zelf vind het doodzonde van de paling. eet hem liever in het groen !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s