Je suis Charlie

7-1-2015 Parijs. Een dodelijke aanslag op de redactie van een satirisch weekblad. Een wraakneming uit naam van Allah of liever door mensen die zijn naam graag gebruiken om hun extremistisch gedachtegoed uit te dragen. Mensen die de kracht van satire, de weldaad van humor niet kennen. Die het leven al te serieus nemen, in twee opzichten.
Een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, een poging tot ondermijning van onze democratie. Een terreurdaad, gepleegd door een paar idioten.

We zien het te vaak, mensen die hun gelijk moeten halen. Vrijheid van meningsuiting is ontdaan van het recht je mening niet te uiten. ‘Wat kan mij het schelen dat ik een ander raak, beledig, dood? Ik mag toch mijn eigen mening hebben!’
De dialoog ontbreekt te vaak, de nuance ook en de achtergrondkennis.

En wat dat laatste betreft, laten we vooral niet alle moslims aankijken op de actie van dit soort monsters.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 gedachten over “Je suis Charlie”

  1. inderdaad laten we vooral niet alle moslims erop aan kijken.,Zij hebben hier niets mee te maken. met deze monsters van mensen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s