Eimert

Hij kwam iedere zaterdag langs, tegen vijven. De keus aan groente en fruit was beperkt, de nodige producten waren uitverkocht. Maar het voordeel was de fors gezakte kiloprijs. Want, koelcellen waren er niet, wat de zaterdag niet verkocht werd was alleen nog goed voor de varkens. En dus was mijn moeder een dankbare klant.  Met negen opgroeiende koters kon ze alleen maar in het groot inkopen. Dat wil zeggen, mits houdbaar. Zonder koelkast was dat een belangrijke restrictie in de warme maanden. In de winter was er buiten genoeg koelruimte maar het aanbod aan groente en fruit kleiner.
Eimert kwam bijna altijd. Vaak met zijn vrachtautootje met open laadbak, soms maanden achtereen met paard en wagen. En soms kwam zijn vader een paar weken voorbij. Achteraf hoor je dan dat hij zijn rijbewijs een poosje kwijt was of dat hij op staatskosten een paar weken gelogeerd had. Eimert was kennelijk geen lieverdje.  Wel voor ons, dankzij zijn bewust gekozen route kwamen we niets tekort.
O ja, Eimert kon lezen noch schrijven maar rekenen als de beste.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

One thought on “Eimert”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s