even serieus

Utreg, m’n stadsie

UtrechtOpvallend hoe vaak Utrecht de laatste tijd in de schijnwerpers staat. Nu weer The Guardian die de Domstad aanprijst.
Na Kerst heb ik al de mededeling voorbij zien komen dat Utrecht de mooiste grachtenstad van Europa is. En ook daarvoor van verschillende kanten waaronder de Lonely Planet.
Wat mij betreft terecht, hoewel …
Dat hoewel heeft dan te maken met de timing. Het stationsgebied, toch het hart van de stad, ligt vreselijk overhoop. Het is een grote bouwput. Mede daardoor is er vaak voor het verkeer geen doorkomen aan. Dat doet allemaal niets af aan de schoonheid en historische waarde maar drukt wel een stempel op het toeristisch bezoek.

Overigens vraag ik me af waar die massale belangstelling ineens vandaan komt. Is er een begonnen en kakelen ze nu allemaal elkaar na? Of is het de promotiefilm die tijdens de presentatie van de Tour de France 2015 vertoond werd?
Maakt ook niet uit, Utrecht is altijd een bezoekje waard!

Advertenties

5 gedachten over “Utreg, m’n stadsie”

  1. Hoeveel waarde moet je hechten aan zulke krantenberichten? Zeker als het bijgeplaatste plaatje de Koppelpoort in Amersfoort is! Overigens ook een mooi monument.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s