Stamboom

De stamboom

stamb
Via Myheritage.nl ben ik recent wat aan het sleutelen geweest. Voortbordurend op onderzoeken die mijn vader ooit in de zeventiger jaren deed tekende ik mijn parenteel. Voor het gemak heb ik hier het plaatje afgebeeld met mezelf als stamvader. Maar in werkelijkheid gaat de tekening terug naar 1740 aan vaders kant. Moeders kant komt er wat bekaaider af. Maar misschien groeit die nog. En voor de jongens zou het ook leuk zijn als ik de afstamming van mijn vrouw wat in beeld kan brengen.
Mijn vader moest alles zoeken in stoffige gemeentelijke en kerkelijke registers. Maar in dit digitale tijdperk is veel op internet te vinden. Bovendien zijn er heel wat mensen die zich met genealogie bezighouden en via raakvlakken kun je hele lappen voorouders aanplakken. Ik ga eens kijken of ik hier af en toe wat tijd voor vrij kan maken.

Advertenties

5 gedachten over “De stamboom”

  1. Daar ben ik ook mee bezig geweest. Maar dan mijn moeder’s kant. Mijn vader’s kant is al eens door een neef in beeld gebracht. Slechts tot begin 1700 heb ik ze kunnen vinden via internet. De verdere voorouders zal ik toch via kerkelijke registers of anderszins moeten uitpluizen vermoed ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s