Brugse Zot

image

Het is woensdagavond. Onder het genot van een Brugse Zot pak ik zo een boek. Voor mij geen Groot dictee der Nederlandse taal dit jaar. Overigens, voorgaande jaren ook niet. Ik zie er de lol niet van in. In de tijd dat ik meedeed scoorde ik zo tussen de twintig en dertig fouten, meest op de onmogelijkste woorden. Ik laat die krachtmeting graag aan anderen over.
Straks bijtijds onder de wol, het wordt morgen een drukke dag met een Kerstdiner bij de SWOS (70 eters), een Kerstborrel met de vrijwilligers (ze zullen niet alle 140 komen maar een volle bak wordt het zeker), gevolgd door het uitreiken van de Kerstattenties en tot slot het afscheid van burgemeester en wethouders, in de fusiegemeente is geen plaats voor hen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 gedachten over “Brugse Zot”

  1. Dat is een heel druk dagje voor je op deze manier. Ik heb wel meegedaan met het dictee. en had 22 fouten…het gemiddelde dus. Vond het een leuk dictee trouwens..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s