“Shaken, not stirred”

scannen0002
Gistermiddag bezochten we de Rotterdamse Kunsthal. We zagen drie tentoonstellingen en liepen door een gang vol glazen waterdruppels van Myungsu Seo.

Rudolph Steiner
Ik ken Rudolf Steiner van de Vrije school, niet dat ik daar zelf op gezeten heb maar José heeft nog wel een aantal jaren als peuterjuf op antropologische wijze de kinderen opgevangen. Ik wist ook nog wel dat hij meer dan de grondlegger van dat schoolsysteem was maar niet dat hij zo veelzijdig was als de overzichtstentoonstelling liet zien. Leerzaam en absoluut de moeite waard!

Designing 007
Vervolgens liepen we door naar hal 2 waarin allerlei aspecten uit de reeks Bondfilms te zien zijn. Ik ben beslist geen kenner maar genoot toch wel van de gadgets, de filmpjes en de kostuumontwerpen. Voor de liefhebber een absolute must!

The factory set
wpid-cam00508.jpgHet meest onder de indruk was ik van het werk in hal 3 van Ron van der Ende. Deze expositie opent officieel pas 20 december maar we konden er nu al terecht. De kunstenaar maakt nagenoeg platte sculpturen van oud hout. Knap zoals hij drie dimensies suggereert waar er in werkelijkheid maar twee zijn. De beelden lijken uit de muur te komen. Veelal alledaagse zaken, een auto, een stadsbus, een flat of cassettebandjes.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 gedachten over ““Shaken, not stirred””

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s