De Leprechaun

Hij is schoenmaker van beroep, net als al zijn soortgenoten. Maar hij maakt maar een schoen al heeft hij wel twee voeten. Hij draagt twee zakken met zich. In de een zit een zilverstuk, Daarmee schaft hij aan wat hij nodig heeft, hij betaalt en dat zilverstuk waarmee hij betaalt komt terug in zijn zak. In de andere zak zit een goudstuk. Hij zal dat alleen in uiterste nood gebruiken.
De leprechaun is van het formaat kabouter. Hij is goedaardig maar zit vol kattenkwaad, een plaaggeest zonder kwade bedoelingen. Hij mag de mens graag in de maling nemen. Doet de melk overkoken of zorgt er juist voor dat de melk niet gaat koken.
Hij heeft een belangrijke taak van de elven gekregen, hij moet de pot goud bewaken die aan het eind van de regenboog staat. Maar verder mag hij de mensen vermaken.
De Ier houdt van de leprechaun. De Ier houdt van de verhalenvertellers die de (wan)daden van de kleine wezens doorgeven. Dat heb ik me tenminste laten vertellen šŸ˜‰ .

image

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 thoughts on “De Leprechaun”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s