SWOS

Zorgvraag, zorgaanbod

Het is vrijdgmiddag, afspraak Amicitia Lekkerkerk zegt mijn altijd goed gevulde agenda. Omdat er in de zorg veel verandert per 1-1-2015 hebben de gemeentes die vanaf die datum samen Krimpenerwaard heten een informatiemarkt georganiseerd. Er lijkt overal veel onduidelijkheid te zijn, de Telegraaf zaait onrust over de PGB’s. Dus goed om de mensen te informeren, daarover en over andere veranderingen!
We staan er van dertien tot zeventien uur, ook welzijnsorganisaties als de Stichting SWOS hebben een belangrijke taak in het nieuwe spectrum. Er is nauwelijks belangstelling, een enkeling komt langs. Uiteindelijk een cliënt met een serieus probleem en een paar geïnteresseerden. Het geforceerde nut zat in het netwerken, kennismaken met wat keyplayers in de nieuwe gemeente.
Het weer was niet geweldig maar moeten we dat de schuld geven? Of is het dat de mensen liever mopperen over het gebrek aan informatie en vervolgens het verdommen die informatie te halen?

Advertenties

5 gedachten over “Zorgvraag, zorgaanbod”

  1. Ik ken dat; volledig toegerust klaar staan om informatie te geven.
    Alleen geen bezoekers.

    Zijn de uitnodigingen dan ook op de juiste wijze verzonden, vraag ik mij af.
    Bijkomend voordeel is dat voor een later komende informatiedragers alles verzameld en aanwezig is.

    Vriendelijke groet,

  2. Bekend probleem: je doet zo je best en er komt (bijna) niemand. Waarschijnlijk weten de meeste betrokkenen (die dus zorg nodig hebben) al waar ze aan toe zijn. Zijn wellicht op een andere manier (rechtstreeks) geïnformeerd? Die (nog) geen zorg nodig hebben maken zich er niet druk om. Ik denk dat maar een klein aantal mensen het nog niet weet. Dat wordt in de media erg uitvergroot. Belangrijkste is: is er (één) punt, waar mensen terecht kunnen? Bij ons zijn dat de sociale wijkteams. Jullie hebben een SWOS, die daar goed werk in kan doen (sorry: al doet!). Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s