Het zondagochtendgevoel

Meer dan alle andere dagen vraagt de zondag om een ander ritme. Dat gevoel heb ik, tenminste. Je zou kunnen zeggen dat ik als gepensioneerde geen onderscheid meer hoef te maken, dat alle dagen hetzelfde zijn. Maar nee, zondag is toch net iets anders. We bezoeken geen kerk, daar kan het niet aan liggen. Zou het de rust zijn die opvalt. De kerkgangers passeren geruisloos, in ieder geval op de heenweg. Er is nauwelijks verkeer en al helemaal geen werkverkeer, dat zal zeker schelen, zelfs in een rustige buurt als de onze.
We starten wat later, een kopje thee, glas sinaasappelsap. Een broodje, vers afgebakken, de helft bedekt met worst, kaas of ham, de andere helft met marmelade. Maar dat geldt ook voor de zaterdagochtend. Het radioprogramma dan? Dat is wat rustiger samengesteld dan op de zaterdag.
Zou dat het zijn? Of is het de wetenschap dat er de rest van de dag ook niets echt nodig op het programma staat. Dat we  de rest van de dag meestal gewoon op ons af kunnen laten komen, geen rekening hoeven te houden met huishoudelijke taken en afspraken. Het kunnen nemen zoals het valt.
Het is nu zondagmorgen, ik hoef niets. Ik ga me dus ook niet druk maken over het antwoord. En morgen ben ik de vraag vergeten, fijne dag!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 gedachten over “Het zondagochtendgevoel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s