Peking- of mandarijneend

scannen0001Sorry, geen recept voor pekingeend, lekker chinees hapje. Je moet het vaak tevoren bestellen, niet ieder restaurant heeft zo’n beestje op voorraad.
Hoe dan ook, mijn schilderopdracht, schilder een eend. Terecht, onterecht, ik weet het niet, maar ik twijfelde tussen de deux chevaux, die Citroën uit mijn jeugd en een watervogeltje. Ik had ook kunnen kiezen voor een eentje, hoor jij het verschil?
Goed, gehoorzaam als ik ben (soms) kies ik voor het beest. Peking? Ach, laat ik maar een chinees eendje kiezen, de mandarijneend. Dat is een van oorsprong Aziatisch vogeltje dat zich al aardig geïntegreerd heeft  in ons landje. Niet dat ik hem daarom kies, het waren de kleuren. Enfin, met de tong uit de mond, weinig tot geen woorden, en dan uiteindelijk een mooi beestje! Niet voeren!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 gedachten over “Peking- of mandarijneend”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s