Een nieuwe gemeente, een nieuwe raad

Morgen is het hier eindelijk ook zover. In de meeste gemeenten werd in het voorjaar een nieuwe raad gekozen maar wij moesten wachten. Er moest eerst een nieuwe gemeente geformeerd worden, samengesteld uit vijf kleine gemeenten in onze prachtige Krimpenerwaard. Vanaf 1 januari aanstaande geen zelfstandig Schoonhoven meer, ook de gemeente Bergambacht, Vlist, Nederlek en Ouderkerk zullen op de Wikipedia het predicaat ‘voormalige gemeente’  meekrijgen.
Ik juich die samenvoeging toe. Met alle respect voor de inzet van onze lokale ambtenaren, het konden geen specialisten zijn. En met alleen maar generalisten red je het niet meer, tegenwoordig.
De sector zorg en welzijn kreeg het de afgelopen maanden extra voor de kiezen. Naast de gemeentelijke herindeling die overigens pas heel laat definitief werd, hebben zij ook te maken met de taken die het rijk op dit gebied doorschuift naar de gemeenten. Participatiewet, WMO, het heeft overal de nodige voeten in aarde. Hier werd dat extra lastig omdat de huidige gemeenteraden nog keuzes moesten maken maar die keuzes dan wel overal hetzelfde moesten zijn omdat anders de start van de uitvoering vertraagd zou worden. En dat is een vertraging die niet kan. Ook wij als Stichting SWOS hebben daar van tijd tot tijd in mee mogen denken.
Morgen dus stemmen en daarna maar eens kijken hoe de hazen in de komende jaren gaan lopen. Spannend!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

2 gedachten over “Een nieuwe gemeente, een nieuwe raad”

  1. ik ga zeker stemmen… en ben ook benieuwd naar hoe het allemaal gaat lopen. Maar ben niet zo optimistisch gestemd hoe groter hoe moeilijker. Maar hopelijk heb ik ongelijk. We wachten het af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s