even serieus

Mijn blogs op Facebook

Ken je die mop van die twee mannen die naar België gingen, ze gingen niet!
Heel flauw, ik geef het toe maar zo gaat het met verhaaltjes, met moppen, er is een (onverwacht) einde gepland.
Ik schrijf dagelijks een blogje, een korte notitie, een verhaaltje over wat ik heb meegemaakt, wat er in mijn soms ongebreidelde fantasie ontstaat. Ik doe dat op mijn weblog, https://careldemari.wordpress.com . Niet altijd, maar regelmatig voeg ik een plaatje toe. Om mijn volgers, zo heet dat in social medialand, te informeren over een nieuwe uiting gaat de link naar twitter en Facebook. Twitter, beperkte ruimte, doet dat met de titel en een link, prima voor het doel Facebook doet het anders, voegt de eventuele foto toe en een deel van het blog. Via welk algoritme weet ik niet maar ergens zit een breuk in het verhaal. De rest is dus op het blog te halen. 
Enfin, het is te halen en dat hoeft dus niet. Maar vaak zit in dat eind juist een twist of een verklaring, wordt het waarom van de voorgaande woorden verduidelijkt. En dan vind ik het jammer dat je dat mist, kom je bijna tot het einde en dan reageer je dat je het een leuk plaatje vindt.
Maar goed, klik door als je wilt, en anders laat je het zo.

Advertenties

9 gedachten over “Mijn blogs op Facebook”

  1. Zelf vermijd ik façadeboek optimaal. Ik kan het dus niet bekijken door blokkades in mijn browsers. En waarschijnlijk ook niet meer omdat het mij misschien wel goed gelukt is om me daar uit te schrijven. Dat je daar een deel ziet heeft te maken met de RSS-instellingen van je wordpress-blog. Die kan je op volledig bericht instellen of alleen een uittreksel, te vinden onder weergave/lezen/feed. Het nadeel van een volledige feed versturen is dat de discussie op andere plekken plaats gaat vinden en dat vind ik zelf lastig. Bij twitter doe ik het overigens handmatig en voeg dan extra tags toe of kort te de titel in wegens karaktergebrek.

  2. Ook ik lees jouw blogs via mijn mail. maar ik herken wel wat je stelt. Aan de andere kant, als mensen doorklikken naar mijn mijn blog op wordpress, geven ze toch commentaar of een like op facebook. Zelden onder mijn blog! En dat vind ik jammer.

    Nog iets wat me opgevallen is: als ik mijn blog in zijn geheel bij de ‘notities’ op facebook plaats komen er veel meer reacties dan bij een link naar wordpress. Waar dat hem nou in zit?

  3. Het grootste deel van de tijd klik ik door naar jouw blog vanaf wordpress zelf, een zeldzame keer anders (twitter, facebook) maar ik lees sowieso altijd alles… kwestie van de clou mee te hebben hé… want ja als belgische een nederlander lezen…lol… *grijns*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s