Musea

Nederlands Zilvermuseum

Vorige maand hebben we elkaar een museumjaarkaart gegeven. Een kaart die we al langer wilden hebben maar het kwam er maar nooit van. En gisteren hebben we die kaart geactiveerd. Waar kun je dat als Schoonhovenaar beter doen dan in het Nederlands Zilvermuseum? Omdat we ook de tentoonstelling Koninklijke cadeaus wilden bekijken moesten we voor 16 november gaan. En er was nog een reden, medio november gaan we naar het Rijksmuseum in Amsterdam en dan lijkt het ons handig de kaart al geactiveerd te hebben.
Maar nu dus het zilver. Het museum is in het voorjaar weer open gegaan na een grondige update. We waren al bij de heropening en zagen toen de ruimte waar de permanente expositie getoond wordt. Alleen, toen waren we niet alleen en nu hadden we alle ruimte om de verschillende vitrines op ons gemak te bekijken en om de gesproken toelichtingen op de kunstperiodes tot ons te nemen. En neem van mij aan dat dat alleszins de moeite waard is! Wil je ook de koninklijke cadeaus zien dan moet je snel zijn. Prachtige grote stukken maar ook klein spul als bekertjes en bestek. En ben je benieuwd wat de leerlingen aan meesterwerk afleveren voor hun eindexamen op de vakschool (de enige opleiding in Nederland voor edelsmeden) dan kun je ook tot 16 november terecht. Daar zitten juweeltjes tussen!
Achter het museum is altijd, behalve op woensdag in verband met de weekmarkt, voldoende parkeergelegenheid. En als je toch in de Zilverstad bent, slenter eens door dit prachtige Oudhollandse stadje!

Omdat we nu vaker een museum zullen bezoeken en ik daar af en toe ook wel een blogje over zal schrijven heb ik een nieuwe categorie aangemaakt, musea.

Advertenties

2 gedachten over “Nederlands Zilvermuseum”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s