De Ierse schoondochter

Na de Franse dochter en de Indische weduwe, twee feuilletons, nu iets heel anders, de Ierse schoondochter! wpid-img_20141029_105005.jpg Geen verhaal deze keer, maar een schilderijtje. Een schilderwerkje dat past in een serie die je op deze pagina vindt. Per 1 juni vorig jaar vertrok onze oudste, op zoek naar werk, naar Brno, Tsjechië. Hij had daar werk gevonden maar daar bleef het niet bij. Hij vond daar ook zijn lief, een Ierse dame, luisterend naar de naam Eadaoin. Hoe je dat uitspreekt? Edien. Inderdaad, dat scheelt een paar klinkers. De dame in kwestie verhuisde voor een betere baan naar Londen en ons jong volgde. Ze wonen nu alweer een paar maanden in de Engelse hoofdstad.
Inmiddels kunnen we dus wel zeggen dat ze tot de familie hoort. Ze genieten van elkaar, wij genieten van hen. En dus maar een schilderijtje, in Iers groen, gekaderd in haar favoriete kleur.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

8 gedachten over “De Ierse schoondochter”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s