50books

#50books 42-’14

Schrijf jij wel eens korte verhalen en waar haal je de inspiratie vandaan?

marokkaans koken0001Mijn trouwe lezers weten het wel, af en toe schrijf ik iets, gevonden in een van mijn duimen. Soms hebben ze dat niet eens direct door, lijkt het of het echt gebeurd is. Maar ik zet het er altijd bij, onder het blog staat de categorie en fantasie komt bij mij uit de duim. Daarmee is meteen het tweede deel van de vraag beantwoord, inspiratie komt uit mijn duim!
Gisteren nog vond een fictieve, reeds lang geleden overleden oma een weg tot dit blog. Maar ook eerder schreef ik korte verhalen. He begon met fictie vanuit opdrachten op een schrijvershyve. In mijn boek, Marokkaans koken en andere verhalen zijn diverse voorbeelden te vinden. Ook in de bundels waaraan ik een bijdrage leverde staan resultaten van mijn fantasieën. En wat dacht je van de serie Het witte huis aan de Voorhaven, de historische context mag dan juist zijn, de rest is absoluut een verzinsel!
Wat die inspiratie betreft, uit mijn duim is misschien een flauw antwoord. Nu, goed, ik heb vaak genoeg aan een half woord, aan een gedachtekronkel als gevolg van iets wat ik lees of zag gebeuren.

Advertenties

Een gedachte over “#50books 42-’14”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s