mijn ervaring, SWOS

Over schoenen, stamppot en een kamelenmelkerij

image

Was het vorige week een ‘luxe’ touringcar uit 1964 met plaats voor 25 passagiers, vandaag was het een dubbeldekker waar 90 mensen inpassen.  En dat was nodig ook, de Stichting SWOS vierde haar jaarlijkse vrijwilligersdag deze keer met een gevarieerd uitje.
Na een kopje koffie op het Dienstencentrum liepen een goede 80 mensen richting de klaar staande bus. Alex, de chauffeur had als eerste opdracht het schoenenmuseum in Waalwijk. En daar werden we losgelaten met de mededeling dat we om kwart voor twaalf ons weer bij de bus moesten melden. Moet kunnen, dachten we maar eigenlijk was de tijd te kort. Vergaapte de een zich aan de schoenmode uit vervlogen tijden en verre streken, een ander had vooral aandacht voor het productieproces en de oude machines. Voor ieder wat wils, dus.
Vandaar gingen we naar Wagenberg voor een stamppottenlunch in de Ruif. Lekkere hap, gezellig, muziek erbij, goed voor de sfeer die er overigens toch al behoorlijk in zat. Een woordje van de voorzitter, een bedankje voor de inzet en polonaise. Ja, vroeg in de middag al!
De derde stop was in Berlicum, bij Den Bosch. Daar wachtte ons een heuse kamelenmelkerij! Google maar even, het bestaat! Door de stallen, naar de melkerij. Een enkeling mocht nog even op een kameel zitten, anderen vonden het allemaal maar eng. Maar het was in ieder geval leuk en leerzaam.
Niet minder belangrijk was dat iedereen met iedereen kletste en de grootste lol had. Jammer dan ook, dat de dag ten einde liep en de thuisreis aanvaard moest worden. Met een omweg want er bleek op de kortste route een behoorlijk ongeval plaats gehad te hebben. Maar goed, zo goed als op de geplande eindtijd reed de bus de Zilverstad weer binnen. Iedereen tevreden, iedereen blij! Wat wil een voorzitter nog meer?

Advertenties

4 gedachten over “Over schoenen, stamppot en een kamelenmelkerij”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s