Spraakgebrek, tijdelijk, dat wel

De kaakchirurg heeft zijn werk gedaan, ik haal de patiënte op en zeg op voorhand:
‘Je hoeft niets te zeggen tijdens ons ritje huiswaarts, geniet maar van het zonnetje!’
Maar goed, tegen dovemansoren, de verhalen komen toch voorzichtig los. Maar ik mis iets, afgezien van het feit dat het inspanning kost het verhaal te volgen, vertel ook maar eens iets met een stijf gespoten verdoofde kaak, de woorden komen moeilijk over.
Op de baan, de andere kant op passeren auto’s die voorzien van een witte decoratie, een paar achter elkaar, dan even niets en dan weer wat, Ik meld dat ik denk dat er ergens een bruiloft te vieren is en wijs op de passerende colonne.
Even later zegt ze: ‘Ik zie de ruit’.
En ik: ‘Wat zeg je?’
‘Ik zie de ruit!’ Ik laat het haar nog eens en nog eens herhalen, geen idee waar ze het over heeft. Als ik in een auto zit zie ik altijd wel ergens een ruit.
Eenmaal thuis belt haar moeder en vertelt ze onder andere dat ze antiotica heeft gekregen. Dan valt ook voor mij het kwartje, ze heeft de b bij de kaakchirurg laten liggen, ze zag de bruid.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 gedachten over “Spraakgebrek, tijdelijk, dat wel”

  1. Tja, na het a zeggen van de pijn, volgt de b. Kan me voorstellen dat je daar wat laat liggen. Wens haar sterkte en vertroetel haar maar. Zo het idee dat je dat graag en altijd doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s