50books

#50books 2014-40

Welke columnbundels of columnisten lees je?

Tja, meer las je, zou ik zeggen. In de krant Aaf Brandt Corstius maar ik zou er geen boek van kopen. Ze is overigens al weer even weg bij mijn krant. Renske de Greef en Marcel van Roosmalen boeien niet echt, ik lees ze maar zal hen niet missen. Youp van ’t Hek, nou nee, over het paard getild, er is er maar een leuk en dat ben ik!
Noem me een oude man, ik genoot van Piet Grijs (de vader van Aaf), Martin Bril, nog eerder Godfried Bomans. Oké, ik noem hier ook Nico Scheepmaker. Maar vooral, met stip op één, Simon Carmiggelt. Ik heb lang niet alle bundels maar ik blader er met plezier en herkenning nog regelmatig doorheen.
Maar waarom je beperken tot de klassieke krantcolumnist? Bedient de regelmatige blogger zich niet van hetzelfde fenomeen?

Advertenties

4 gedachten over “#50books 2014-40”

  1. Hoi Carel,
    Bomans mis ik nog het meest, vrijwel al zijn boeken sieren mijn boekenkast. Ook kon ik genieten van de stukjes van Nico Scheepmaker en Simon Carmiggelt. Mijn begeerte ging nimmer uit de bijdragen van Youp van ’t Hek te lezen, en dat hield ook verband met zijn grof taalgebruik en vloeken. Evenmin was ik gecharmeerd van Brandts Cortsius die destijds minister Brinkman ( of staatssecretaris) schoffeerde die toen terecht weigerde hem een prijs uit te reiken. In het AD lees ik Vincent Bijloo wel maar vrijwel nooit Jerrie Goosens.
    Vroeger had je ook Hilterman en Brugsma herinner ik mij.

  2. Ha ha dan ben jij mijn meest gelezen columnist op Sheila Sitalsing na. Hoewel zij om en om schrijft met Bert Wagendorp. Maar ik vind beiden erg goed en lees ze dagelijks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s