120 woorden, Write on thursday WOT

Bolleboos #WOT ’14-

Laat ik nu het weeknummer kwijt zijn dus de titel oogt wat onvolledig. En ik ben niet zo’n bolleboos in rekenen dat ik het snel kan bepalen aan de hand van de datum. Het zal ongeveer week 39, 40 zijn, we zijn immers net aan het vierde kwartaal begonnen. Enfin, het woord deze week is dus bolleboos, een woord dat ik associeer met het beste jongetje van de klas, de intelligentste. Niet persé de slimste, daar heb je andere kwaliteiten voor nodig. Was ik de slimste dan had ik in de titel wel gebluft dat we in week 40 zitten. Maar toch in ieder geval een uitblinker qua kennisniveau. Laten we zeggen, een potentiële weekwinnaar bij ‘Het mes op tafel’.

2 gedachten over “Bolleboos #WOT ’14-”

  1. Bolleboos is Van Dale jubileumwoord.
    De Vlaamse hoofdredacteur van Van Dale, Ruud Hendrickx, vindt bolleboos een opmerkelijke keuze, omdat het “een van de oudste woorden is uit de selectie”. Het woord dateert uit 1866 en is geleend uit het Hebreeuws. In die taal betekent het oorspronkelijk ‘Heer des huizes’.

    “Tegenwoordig kennen we bolleboos vooral in de betekenis van uitblinker”, vult de Nederlandse hoofdredacteur Ton den Boon aan.

    Regelneef uit 1977 staat op de tweede plek, bekokstoven, selfie en prima op respectievelijk 3, 4 en 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s