Bolleboos #WOT ’14-

Laat ik nu het weeknummer kwijt zijn dus de titel oogt wat onvolledig. En ik ben niet zo’n bolleboos in rekenen dat ik het snel kan bepalen aan de hand van de datum. Het zal ongeveer week 39, 40 zijn, we zijn immers net aan het vierde kwartaal begonnen. Enfin, het woord deze week is dus bolleboos, een woord dat ik associeer met het beste jongetje van de klas, de intelligentste. Niet persé de slimste, daar heb je andere kwaliteiten voor nodig. Was ik de slimste dan had ik in de titel wel gebluft dat we in week 40 zitten. Maar toch in ieder geval een uitblinker qua kennisniveau. Laten we zeggen, een potentiële weekwinnaar bij ‘Het mes op tafel’.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

2 gedachten over “Bolleboos #WOT ’14-”

  1. Bolleboos is Van Dale jubileumwoord.
    De Vlaamse hoofdredacteur van Van Dale, Ruud Hendrickx, vindt bolleboos een opmerkelijke keuze, omdat het “een van de oudste woorden is uit de selectie”. Het woord dateert uit 1866 en is geleend uit het Hebreeuws. In die taal betekent het oorspronkelijk ‘Heer des huizes’.

    “Tegenwoordig kennen we bolleboos vooral in de betekenis van uitblinker”, vult de Nederlandse hoofdredacteur Ton den Boon aan.

    Regelneef uit 1977 staat op de tweede plek, bekokstoven, selfie en prima op respectievelijk 3, 4 en 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s