Zeus

Delegeren is een groot goed maar sommige dingen kun je het best zelf doen als je het voor het zeggen hebt. Zaken die nogal snel tot discussie leiden, dan kun je beter je gezag laten gelden om ellenlange besprekingen te voorkomen. Zo ongeveer zal de Griekse oppergod, Zeus, gedacht hebben toen hij besloot het weer niet uit te besteden aan een van de andere goden. De aarde, prima. de zee, laat een ander dat maar doen. De liefde, de jacht, het dodenrijk? Hij kon altijd nog ingrijpen. Maar het weer, zon, wind, regen, de een wil dit, de ander vindt dat voor zichzelf het beste. Nee, dan doe ik het maar zelf. Daar komt bij, je kunt bestraffend optreden, gericht of tegen de massa. Je kunt belonen, helpen, en je kunt een beetje plagen. Wat wil een oppergod nog meer?
Dus, of je het nu leuk vindt of niet, af en toe krijg je een goedbedoelde en welgemikte plens op je kop. Gistermiddag bijvoorbeeld, we hadden net onze lunch op en moesten naar binnen vluchten. Tien minuten later konden we verder, de straten stonden blank maar de zon brak al weer door. De wind kwam helpen het eiland weer droog te blazen. Die Zeus toch!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

2 thoughts on “Zeus”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s