Een hapje vooraf

Gisteren vierden we hier weer onze buurtbarbecue en dan is het inmiddels traditie dat ik voor de amuse zorg. En ook dat jaar had ik weer twee voorgerechtjes, De eerste , een prei/ kruidenkaastaartje, versiert met een half cherrytomaatje in bladerdeeg laat ik hier onbesproken. De tweede is bijzonderder.

image

Zestig mosselhapjes, op de foto liggen ze klaar om voor tien minuten de oven ingeschoven te worden. Maar dat is de laatste handeling voor het opdienen. Laat ik maar bij het begin, het boodschappenlijstje beginnen.
mosselen
twee sneetjes bruin brood, zonder korst
100 gram bacon

100 gram oude kaas
een chilipeper
twee teentjes knoflook
vier takjes peterselie
2 eieren
olijfolie

De voorbereiding:
Kook de mosselen en haal ze uit de schelp. Bewaar voldoende halve schelpen om de zestig hapjes te maken.

Maal brood en kaas in de blender fijn en hou apart.
Bak de bacon twee minuten.
Maal vervolgens de bacon, knoflook, het van zaad en zaadlijst ontdane pepertje, de eieren en peterselie ook in de blender. Mix brood/ kaas en de rest en maak het smeuïg met de olijfolie.

Was de schelphelften.

Hapje voor hapje:
Vul de schelp met een mossel en een theelepel van het broodmengsel. Zet de bakplaat acht minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

En tenslotte, geniet van deze amuse.

En de mosselen die je overhoudt kun je natuurlijk de volgende dag bakken met een uitje, paprika en kerrie, ook lekker

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 gedachten over “Een hapje vooraf”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s