Lage lonenland

image

Ik heb altijd begrepen dat Apple geen beste reputatie heeft als het gaat om de productie van zijn speelgoed.
Daarom was ik best verbaasd over het bericht in NRC Next van 12-9-2014 waarin staat dat het bedrijf voor de nieuwe Apple Watch de leren bandjes in het Brabantse Dongen haalt.Een opsteker voor het productiebedrijf, natuurlijk. Als het bericht klopt had het bedrijf deze opdracht nodig om te overleven.
Ook de naametiketten die Coca Cola op haar flessen zet komen uit Nederland, Dalfsen dit keer. De drukker zegt dat hij er niet rijk van wordt, Coca Cola bepaalt de prijs.
Bij mij roept dit soort ontwikkelingen toch de vraag op of we niet langzamerhand afzakken naar een lage lonenland. Of is hier alleen maar weer sprake van die oer-Hollandse ongeëvenaarde handelsgeest? Prinsjesdag krijgen we in ieder geval te horen dat er een stijgende lijn in de economie zichtbaar is, fragiel, dat wel. Laat ik het maar van de optimistische kant bekijken.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

2 gedachten over “Lage lonenland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s