Als de struiken tot aan de hemel groeien

SAM_2684De struiken? Die horen toch helemaal niet tot de hemel te groeien? Maar ze doen het wel als je niet ingrijpt. Al jaren doet de gemeente hier niets meer aan het snoeien. Bijna niets, de paden worden enigszins vrijgehouden maar in de hoogte, laat maar doorwoekeren.  En daardoor verloedert de buurt want als het ergens rommelig is, waarom zou men dan geen rommel maken. De speelplaats op ons hofje verdween achter een enorme woestenij.
Tja, en dan kun je gaan lopen mopperen, dat helpt echt niet. En je kunt de handen uit de mouw steken, met zijn allen, en de boel opknappen. Ach, laten we dat dan maar gaan doen! Even een telefoontje naar de gemeente, wat kan, wat mag? En een briefje in veertig brievenbussen, zaterdag 6 september gaan we snoeien, wil je meehelpen? Buurtsnoei  '14 34De gemeente belooft meteen een container voor het afval te plaatsen, levert beits om de bankjes te verven en leent het nodige aan snoeigereedschap. En de hofgenoten, ze komen massaal op de klus af, met snoeischaar en bezem. Een paar afmeldingen, natuurlijk, er zijn altijd mensen die al een andere afspraak hebben, iets waar ze niet onderuit kunnen. Hartverwarmend dat dan toch, vooruitlopend op de snoeiparty al het nodige gedaan is door nu afwezigen.
Drie uur na de snoei-instructie van een tuinman van de gemeente hebben we weer zicht op de speeltuin. Zien we de overburen weer en is die enorme container hartstikke vol. De katten zijn de weg kwijt, we zien een padje, duidelijk van zijn padje. En de mussen komen terug in hun vlier. We ruimen het gereedschap op en zoeken de tuinstoeltjes. Even gezellig een welverdiend drankje, dat hoort er toch ook bij.
Moe maar blij om in zo’n fijn buurtje te wonen!
snoeiluchtfoto

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 gedachten over “Als de struiken tot aan de hemel groeien”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s