Fiets #WOT ’14-36

Het is me al wel meer gebeurd, een write on thursday pas op vrijdag wereldkundig maken. En ook nu fiets ik hem er een dag te laat in. Hoewel, wel op donderdag geschreven, dat dan weer wel.
De fiets heeft voor mij een dubbelfunctie. Enerzijds is het niet meer dan een transportmiddel, de wielen die me van A naar B brengen. Dat was al zo toen ik van Utrecht naar Amersfoort moest voor mijn middelbare schoolopleiding. Dat was ook vaak het geval wanneer ik naar mijn werk ging, zowel woon- als werkadres in de Domstad. En ook nu nog, voor een boodschap, naar de sportschool of de SWOS. Gewoon woonwerkverkeer dus.
Maar de fiets heeft voor mij ook altijd een ander zinvol doel gediend, het recreatieve. Dat begon al als klein jochie, op een fiets met blokken op de pedalen. En als teenager, tochten van Ommen naar Utrecht, van Utrecht naar Valkenburg en weer terug, puur voor de lol van het fietsen. Later ben ik op een heuse toerfiets, zo’n racefietsachtige terechtgekomen en reden we tussen maart en oktober bijna ieder weekend een tocht en tussendoor de nodige trainingsritjes. En de laatste jaren gaan vaak de tweewielers op het fietsenrek, op weg naar een mooi plekje, ergens in Nederland. Zoals afgelopen dinsdag nog toen we een kleine vijftig kilometer tussen Son en Oirschot reden.
Tegenwoordig gaat het op een elektrische, een fiets met trapondersteuning. Dat doet niet af aan de beweging die nodig is om je te verplaatsen. Slechts bij (tijdelijk) afnemende kracht krijg ik wat hulp. Heerlijk toch, dat buiten spelen!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

2 gedachten over “Fiets #WOT ’14-36”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s