even serieus

Kookrubriek

Deze week hebben de culinaire schrijvers met een laatste recept afscheid genomen, de kookrubriek verdwijnt uit de NRC Next. Met name van Janneke Vreugdehil heb ik wel recepten overgenomen. Joël Broekaerts stukjes las ik wel maar de recepten waren vaak niet uitvoerbaar. Lastig te verkrijgen ingrediënten, afwijkend benodigd gereedschap, veel, heel veel tijd. Maar wel leuk om te lezen, hoor.
Enfin, de rubriek verdwijnt en als ik het goed begrijp komen er restaurantrecenties voor in de plaats. Niet meer zelf koken, voor je laten koken.
Dat past bij een trendy dagblad met als doelgroep de goed opgeleide jong volwassenen. Dat volk heeft geen tijd om te koken, koopt kant en klaarmaaltijden bij de supermarkt, laat een pizza thuisbezorgen of gaat uit eten. Het zal wel vooruitgang heten, ik kook vanavond gewoon zelf. Een bietenrisotto met spek, ik ben hier heel ouderwets in.

Advertenties

7 gedachten over “Kookrubriek”

  1. Zolang de Allerhande zo snel de winkel uit vliegt als hij niet doet geloof ik niet dat er niet meer zelf gekookt wordt. Wel anders en sneller. Vooral doordeweeks.
    Jammer is het wel. Ik kan namelijk erg genieten van het doorlezen van recepten. Het brengt me op ideeën, stimuleert me nieuwe recepten te maken en daardoor meer variatie aan te brengen in de dagelijkse prak. Heerlijk.

  2. Het water loopt me in de mond. Misschien een idee om zo nu en dan een receptblog te schrijven? Ik ben best benieuwd hoe je deze bietenrisotto bereidt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s