Uncategorized

Opzoomeren

Het begon ooit in de Opzoomerstraat in het Rotterdamse Delftshaven. Dus inderdaad met twee o’s. En inmiddels is het een bekend begrip, mensen houden zelf hun wijkje, hun straat schoon, knappen hier en daar wat op, zetten een plantenbak, kortom, houden hun omgeving leefbaar.
Binnenkort, een week voor de buurtbarbecue proberen we dat hier ook voor elkaar te krijgen. Het speeltuintje verloedert, struiken worden niet bijgehouden, verwilderen. De bankjes moeten nodig een nieuwe beitslaag krijgen. En, bekend verschijnsel, ziet iets er rommelig uit dan zijn mensen ook minder geneigd hun rommel op te ruimen. Alle reden dus om er eens met een paar mensen de schouders onder te zetten. De gemeente werkt in die zin mee dat ze wat tuingereedschap, beits en een afvalcontainer beschikbaar stellen.
Met het spreekwoord, vele handen maken licht werk, in gedachte hopen we op een grote opkomst, uiteindelijk heeft ook iedereen profijt van zo’n actie. En dan kunnen we de zaterdag erop in een prachtig opgeruimd hofje er weer een mooi feest van maken.

Advertenties

6 gedachten over “Opzoomeren”

  1. Ja, leuk hoe dat destijds is ontstaan. Ik heb het even opgezocht en het is begonnen in 1988 inderdaad in de Opzoomerstraat in Rotterdam. Dit is nu werkelijk goed voorbeeld doet goed volgen. Suc6!

  2. samen sta je sterker. wij hebben hier achter ook een hele tuin die feitelijk van de gemeente is, dus het onderhoud laat altijd te wensen over. Maar samen houden we de boel netjes, en dan is het leuk thuis komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s