Rommel opruimen

Nee hoor, geen nostalgische terugblik, dit keer. Al kregen we wel altijd mee dat we onze rommel op moesten ruimen,
Nee, het gaat om de rommel doe op mijn tablet en mobieltje achtergelaten wordt. Zo ongeveer om de twee à drie dagen moet ik volgens Cleanmaster vijfhonderd of meer MB opruimen, achtergelaten door apps die ik ooit geïnstalleerd heb. Dik twintig gigabites heeft de app volgens eigen zeggen al van mijn tablet verwijderd.
Ik heb de stellige indruk dat wat opgeruimd is snel weer teruggezet wordt door bijvoorbeeld Google, Twitter en Facebook. En het kan best dat, wanneer ik niet af en toe de stofdoek gebruik, de stoflaag niet veel dikker wordt.
Een maand of twee geleden heb ik mijn desktop eens flink oplaten schonen, de prestaties daarna waren geweldig. En nog is het beter dan het ooit was maar, zonder de stopwatch te gebruiken, ik weet zeker dat het weer achteruit loopt. Er is geen houden aan!
Het is eigenlijk net als met de noodzaak  van tijd tot tijd te stofzuigen en ramen te lappen, opruimen van je eigen rommel is geen garantie dat er geen schoonmaak meer nodig is.
Met andere woorden, het is dweilen met de kraan open.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 thoughts on “Rommel opruimen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s