Het mes

Tot voor kort gebruikten we een keukenmesje voor van alles. Als het even kon pakte ik precies dat mes om wat dan ook te snijden. Misschien al wel 25 jaar lang. Zelfs op vakanties ging het vaak mee. De tanden waren bijna versleten. Het werd te bot, er moest een nieuwe komen.

Ik vroeg het nog aan de marktkoopman: ‘Kun je daarmee iemand vermoorden?’
En hij beaamde het, menig klant was bij hem teruggekomen met bloedige verhalen. En inderdaad, dit stukje keukengereedschap is vlijmscherp en dus uitermate goed inzetbaar bij het snipperen van uien en knoflook en het snijden van de paprika en tomaat.
Dat het ook als boter door vlees gaat mocht ik gisteren ervaren.

Een tijdje terug vertelde ik over de Lopiker bakker die ons zijn laatste roggebrood leverde. En dat laatste stukje kwam gisteren aan zijn eind. Nog twee sneetjes van dat heerlijke brood maar ik moest het kontje nog wel even doormidden snijden. Het hierboven beschreven mesje lag binnen handbereik en moest dus maar dienst doen. Ik liet me afleiden en, je raadt het al, een jaap in mijn linkerduim. Het bloed gutste eruit. Het topje kon nog gered worden, gelukkig, anders was ik blijvend invalide geweest. Het sneetje roggebrood smaakte er niet minder om, gelukkig.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s