Mosselmaaltje

Ze zijn er weer, mosselen. ze zijn er tegenwoordig eigenlijk altijd wel. Het mosseltijd zodra de R in de maand is is niet meer van deze tijd. Seizoenen, niks mee te maken, gewoon het hele jaar door. Niet dat ik daar moeite mee heb al zal ik deze maanden niet snel een stamppot zuurkool met worst en spek eten, of een erwtensoep. En ’s winters geen koude schotel of bietensalade met haring of makreel.
Vandaag dus mosselen, Zeeuwse mosselen, maar wel uit de Atlantische Oceaan in plaats van uit de Westerschelde. Nu heb ik de lekkerste mosselen gegeten in Saint Gilles Croix de Vie, Vendée. Het zullen wel diezelfde mannen uit Yerseke zijn die de mosselen ergens aan de Franse kust hebben uitgezet. We hebben ze overigens gegeten met een saus van Franse blauwe schimmelkaas en een chardonnay , een heerlijke combinatie (ook geleerd in de Vendée).
En wat die zuurkool met betreft, in de Elzas doen ze dat gewoon de hele zomer door!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 thoughts on “Mosselmaaltje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s