Weer roggebrood

black-bread-74312Vorige week kon ik melden dat ik onverrichter zaken uit Lopik terugkwam, het pakje roggebrood dat ik mee had willen nemen was niet op voorraad en de bakker zou pas eind augustus nieuw bakken. Ik meldde dat hier en sportmaat Jan pakte mijn teleurstelling op. Hij woont in Lopik en komt regelmatig bij diezelfde bakker. Ook hij kreeg een nee op zijn vraag om roggebrood.
‘ Ach ja, dat is ook zo, Ik hoorde ervan, een Schoonhovenaar die ik toevallig ken, is hier vorige week vergeefs heen gefietst.’  En hij vertelt van onze gezamenlijke liefde voor een goede snee roggebrood. De verkoopster betreurt het feit dat het brood op is maar kan niet anders dan hem ook teleurstellen.
Tenminste, daar lijkt het op. Hij is nauwelijks de winkel uit of ze roept hem terug. In haar hand een stuk bevroren roggebrood. Aan zijn vraag er twee van te maken kan ze ook voldoen. Een voor hem en die voor mij ligt nu te ontdooien.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

8 gedachten over “Weer roggebrood”

  1. Hoi Careltsie,

    Ik vraag me af of er onder jouw lezers ook liefhebbers van roggebrood worden gevonden.
    Ik lees nl. geen reacties in de zin van, oh wat heerlijk, ik eet dat ook vaak…
    gr. Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s