Toerist in eigen land

SAM_2649In een weekend de Zaanse Schans, Volendam en Marken doen, dat is bijna het tempo  dat Chinezen, Japanners en Amerikanen nodig hebben om Holland te zien. Nou ja, die pakken dan ook nog de kaasmarkt in Alkmaar en de Keukenhof mee, dat laatste als het seizoen het toelaat. De volgende dag nemen ze dan Antwerpen, Brussel en Gent om vervolgens in de omgeving van Parijs te overnachten.
Het hoorde erbij maar we fietsten ook langs het Wormer en Jisper veld, een prachtig natuurgebied, we hadden het al eens per fluisterboot ontdekt. We fietsten door de Beemster, ingepolderd door Leeghwater, we genoten van de pontjes die ons puur op handkracht, onze eigen handkracht, naar de overkant brachten.
Ons hotel, direct tegenover het station van Zaandam, lijkt opgebouwd uit Zaanse huisjes, het stadhuis erachter ook. Het is er allemaal kort geleden neergezet. We kijken vanuit de hotelkamer uit over een stukje oud Zaandam, waren eerder al langs Batavia en Verkade gereden. Hollands glorie uit de Gouden Eeuw, de tijd van de Oost Indische Compagnie. Albert Heijn was dicht om vier uur maar een heerlijk maaltje lieten we ons op de Dam bereiden. Aan tafel, de uitnodigende naam van het restaurant hebben we maar gehoorzaamd, aangespoord door de goede recensies op Iens. Het borreltje, elders op een terras op diezelfde Dam smaakte.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

8 gedachten over “Toerist in eigen land”

  1. Veel Zaankanters vinden dat hotel maar niks, maar ik heb het van begin af aan leuk gevonden.Dat “Aan Tafel” moet ik eens onthouden………………… Leuk zo’n stukje over je eigen streek. Met verdubbelde aandacht gelezen.

  2. Ah, toerist in eigen land… mensen gaan zo vaak op reis naar het buitenland dat ze weleens vergeten wat voor moois er in eigen land te zien is. Nederland is er trouwens groot genoeg voor 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s