mijn ervaring

De Utrechtse serieverkrachter

We schrijven 1995, bijna twintig jaar geleden dus. De angst onder de vrouwelijke collega’s zit er goed in. In het gebied Rijnsweerd (waar ons kantoor staat en de Uithof (met UMC en tal van faculteiten van zowel universiteit als hogeschool) zijn kort achter elkaar een aantal jonge vrouwen aangerand. Een man die al snel de Utrechtse serieverkrachter wordt genoemd heeft er zijn jachtterrein. En, om binnen die term te blijven, er loopt veel wild voor hem rond, studentes, verpleegsters, kantoormeisjes, keuze te over. De dames bij ons die na de grote dagelijkse stroom vertrekken worden door mensen van de bewakingsdienst begeleid tot in de stadsbus, fietsen is hen sterk afgeraden. Bij de koffieautomaat is het het gesprek van de dag. Er wordt vaker gepatrouilleerd door de politie, bosjes worden kortgewiekt om het terrein overzichtelijker te maken en de man wordt niet gepakt. Hij vergroot zijn jachtterrein en weet uit handen van politie en justitie te blijven. En dat ondanks dat de politie alles uit de kast haalt om de man te pakken. Zelfs het merk aftershave is bij hen bekend. De man in kwestie is in beeld geweest tijdens deze onderzoeken, hij was er een van de ruim 2000 die mogelijk in verband te brengen waren met de misdrijven. Hij weigerde toen DNA af te staan.
Naarmate de tijd na de laatste verkrachting langer wordt vermindert de alertheid maar zodra er weer een bericht in de krant staat is iedereen weer paraat.
Donderdag, overstemd door de berichtgeving rond de MH17, werd bekend dat de man gepakt is. Bij een eerdere veroordeling wegens fietsendiefstal moest hij zijn DNA afstaan en dat leidde voorlopig tot een match met drie zaken die aan de Utrechtse serieverkrachter worden toegeschreven. Als ik het goed heb zijn er nog veertien te onderzoeken.
De opluchting onder de slachtoffers van toen zal groot zijn. Eindelijk!

Advertenties

8 gedachten over “De Utrechtse serieverkrachter”

  1. Je zou bij dat wereldnieuws het plaatselijke over het hoofd zien, hoewel niet minder belangrijk. En nou maar hopen dat ze geen fouten à la Belgique maken of hij komt nog vrij wegens verjaring of procedurefouten of zoiets…

      1. Eigenlijk zouden zo’n soort zaken niet mogen verjaren, tenslotte krijgen zijn slachtoffers ook levenslang in het met zich meedragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s