De Donk

Een donk, een ander woord voor een terp. In onze polder ken ik ze niet maar direct ten zuiden van de Lek, in de Alblasserwaard heb je nog zo’n  verhoogde plaats in het polderland. In dat gebied vind je meer dat herinnert aan de strijd tegen het water, kenmerkend voor het polderlandschap. Oude boerderijen hebben twee ingangen, een op straathoogte, een een goede meter daarboven. Staat het land onder water dan kun je alsnog je woning in!  Het is het land tussen de molens van Kinderdijk en de molengang onder Groot Ammers. En ook dat is het prachtige Groene Hart.
Maar goed, weer ruim dertig kilometer op de teller van mijn fiets, Een bezoekje aan vrienden in Bleskensgraaf en wat heerlijk buiten spelen, wat wil een mens nog meer?

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 thoughts on “De Donk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s