even serieus

Foutje, maar Female flügels

Zaterdag, teveel zon om op mijn tablet het beeld nog te kunnen zien. Die techniek zal nog wel verbeteren maar daar heb ik nu niets aan. Ik ben van plan om het openingslied van Schoonhoven opent haar deuren te te filmen. Het is immers mijn tekst en dat uit de kelen van vier koren te horen moet echt kicken zijn. Aan het openingslied voorafgaand een nieuwe compositie, gespeeld op het balkon boven Puur, een bloemenzaak, hoek Dam, Kerkstraat. Vier dames uit de geledingen van Tavenu vragen alle aandacht. Ik ben geconcentreerd op het vervolg, mijn lied, en loop de bloemenzaak in. Binnen kan ik mijn tablerscherm zien. Ik stel in op video-opname en denk die opname niet aan te zetten. Met mijn vinger angstvallig dicht bij de aanknop loop ik naar buiten, het zal nog even duren maar dan zal ik moeten starten. De dames blazen hun melodie en de dirigente begint aan haar zware taak. Vier koren met een onbekend lied, geen eenvoudige opgave. Het publiek wordt aangemoedigd het refrein mee te zingen, teksten worden uitgereikt. Als alles geregeld is stel ik in op de dirigente en een deel van het koor. Ik klik op de aanknop en start de opname.
Nou ja, dat denk ik.

In werkelijk film ik de aanloop, je ziet me een shot maken in de bloemenzaak, ik lijk gek op straatstenen en schaduwen, ik film aangeklede billen. En ik neem de klanken van Female fügels mee. Aan het eind van de film instrueert de dirigente het publiek, spreekt ze haar dankbaarheid voor de onverwachte muzikale ondersteuning uit en staat ze klaar voor de start. Ik denk op de aanknop te drukken, in werkelijkheid stop ik de opname.

Laat ik zeggen, het is een bijzonder filmpje geworden.

http://youtu.be/Vq3362RHxPQ

Advertenties

3 gedachten over “Foutje, maar Female flügels”

 1. Goede Carel,

  Het is inderdaad een zeer bijzonder filmpje geworden wat je maakte t.g.v. de instudering van je lied. Je uitgave aan die camera is welbesteed en geeft een schitterende weergave van het plaveisel rondom de grote kerk. Eerlijk gezegd had ik als ik daar in de buurt was meer oog voor het kerkgebouw dan voor de keurige bestrating.
  Het toont weer eens over welk een vakbekwaam stratenmakersgilde wij beschikken. en dat mag den volke wel eens getoond worden.
  Maar ik kan mij voorstellen, dat je baalde als een stekker, nu van je voornemen alles voor het nageslacht vast te leggen nu de mist is ingegaan.
  Zelf overkwam mij dat ook eens, toen ik het voorrecht had bij een beroemd organist op het orgel mocht en daar foto’s nam. Ik had net een nieuwe camera, ( nog met een fillempie) en thuisgekomen bleken alle opnames mislukt.
  Inde toekomst komen er zeker toestellen die ook bij zonlicht een goed beeld geven.

  hart. groet,

  Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s