mijn ervaring

Walcheren

Na onze fietstocht, maandag, op Zuid Beveland, ik schreef daar woensdag over, vandaag de bezigheden van dinsdag op Walcheren.

Het oorspronkelijke en belangrijkste doel van onze tweedaagse in het Zeeuwse was het bezoek aan onze vrienden en overbuurtjes die drie weken in Oostkapelle op een camping staan. Na het meer dan uitgebreide ontbijt in Gapinge vertrokken we met de auto richting Oostkapelle, een paar kilometer verderop. Maar eerst nog even langs de kaasboerderij waar het heerlijke kaasje vandaan kwam dat onze ontbijttafel bijzonder maakte. Omdat we niet het precieze adres hadden stopten we in het centrum van Oostkapelle en pleegden we even een telefoontje.
‘Waar staan jullie?’
‘Bij de kerk.’
‘Ik pak de fiets en met een minuut ben ik bij jullie.’
We waren er dus bijna, en even later helemaal. Behalve het bevriende stel was ook hun dochter en haar baby er. We genoten een kopje koffie met een Zeeuwse bolus die we fatsoenshalve niet af konden slaan maar waar we nog niet echt aan toe waren. En toen op de fiets! Voor dochter en kleindochter was een fiets met bak gehuurd (zie foto) die om beurten door dochter en opa gereden werd. Dat is nog best zwaar trappen en lastig hem op de altijd iets schuin aflopende weg te houden. .
SAM_2594 Op ons gemak trapten we richting Middelburg, stille smalle weggetjes langs dorpjes en buurschappen, Poppendamme, ooit van gehoord? Acht eeuwen oud, vijftig inwoners zegt Wikipedia.
Het was behoorlijk druk in Middelburg en na een tijdlang op een terras gezeten te hebben zonder ook maar enig spoor van bediening zijn we verder getrokken. Eerst in het park langs de stadsgracht een stop gemaakt omdat de kleine aan de borst moest en toen door naar Zoutelande. Daar was het marktdag, een drukte van belang en met grote moeite konden we eindelijk dicht genoeg bij een viskraam komen (zo’n kar is dan wel lastig). Drie broodjes haring en twee porties kibbeling, genoeg voor onze verlate lunch. Met forse tegenwind terug naar Oostkapelle, 35 kilometer gereden.
En daar heerlijk een biertje, Hollandse nieuwe maakt dorstig.
Lekker nog even in het zonnetje zitten kletsen en toen daalde de temperatuur ineens fors. Het bord macaroni hebben we dan maar in de voortent leeggegeten, de aardbeien toe completeerden de dag. Het was tijd om terug te rijden naar de Zilverstad.
Omdat ze het een prettig idee vond niet helemaal alleen te rijden bleven we achter dochter en lieten ons verrassen door de route die haar navigatiesysteem ons bood. Want dat we niet volgens afspraak over Bergen op Zoom terug zouden rijden werd al heel snel duidelijk. Tot ongeveer 10 kilometer voor Rotterdam ging het over provinciale wegen inclusief de Zeelandbrug. Maar het bleek wel een heel snelle route, binnen anderhalf uur stond de auto hier voor de deur en kon ik nog bij daglicht de fietsen van het rek halen.
En zo vermaakten we ons twee dagen in Zeeland.
Overigens, dat campingleven is niets voor ons. Eén zo’n dag is natuurlijk geen enkel probleem maar een week zou ik er niet willen staan. Hoe mooi en goed uitgerust deze camping ook was. Ach, niet meer dan een bevestiging van wat we al lang wisten.

Advertenties

2 gedachten over “Walcheren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s