geloof me maar

B&B Gapinge

SAM_2583We maken er eerlijk gezegd veel te weinig gebruik van, van de adressen van Vrienden op de fiets. Maar de keren dat we het wel doen hebben we er nooit spijt van gehad. (Dat is overigens geen garantie dat alles wat je er vindt goed is). Het concept is eenvoudig, je wordt lid van die club, betaalt jaarlijks een kleine contributie en krijgt daarvoor een boekwerk met honderden adressen waar je voor een gering bedrag een overnachting kunt boeken. Ideaal voor een meerdaagse fietstocht waarbij je niet zeker weet waar je ongeveer uit zult komen. Je prikt gewoon in de regio van je tijdelijke einddoel een adres, vraagt of er nog plaats is en boekt. Of, wanneer er geen plaats is dan ga je gewoon naar het volgende adres.
Wij doen het als we ergens in een regio twee dagen willen fietsen. We rijden dan de eerste dag onze geplande tocht, komen aan het eind van de middag in het vooraf thuis besproken verblijf en vertrekken de tweede dag na het ontbijt weer voor de volgende rit.
Je bent dan verzekerd van een slaapplaats en een ontbijt. Nadeel is dat je weinig of niets weet van de kwaliteit. Je kunt bij mensen in huis een slaapkamer aangeboden krijgen en gebruik mogen maken van gezamenlijk toilet en douche, ontbijt in de keuken. Maar je kunt ook terecht komen in een aanbouw of tuinhuisje met privacy. Ontbijt kan van heel eenvoudig tot zeer uitgebreid zijn, de verhuurders bepalen en handelen naar eigen goeddunken. Maar, zoals gezegd, we hebben het altijd getroffen en horen ook van anderen veel positieve verhalen. Tot het (zeer uitzonderlijke) zeven gangen diner dat de gasten kregen aangeboden, simpel omdat de gastvrouw het leuk vindt voor anderen te koken.

Bed & Breakfast Gapinge
SAM_2587Tot nu heb ik bewust niet gesproken over Bed & breakfast, Dat concept dekt niet voor alle adressen de lading. Maar er zijn er wel tussen, zoals de B&B die we maandag in Gapinge op Walcheren troffen. De verhuurders zijn pas begonnen. Het appartement, eigen ingang is klein, qua inrichting wat oubollig maar van (bijna) alle gemakken voorzien. Achter de schuren is een eigen terrasje voor de huurders waar je in alle rust kunt genieten van de prachtige uitzichten. De ‘veestapel’, wat geiten, een paar paardjes, kippen (we zijn niet wakker geworden van de haan), een prachtige bloementuin, een moes- en kruidentuin en vooral rust! Geen televisie, wel wifi.

SAM_2591Het ontbijt was bijzonder uitgebreid. Bijna alleen streekproducten waaronder door de gastvrouw zelf gemaakte jam (ook te koop). We genoten dat ontbijt in een prieeltje met uitzicht op de bloementuin en muzikale begeleiding van kakelende kippen en kraaiende hanen. In menig hotel kunnen ze niet tippen aan het hier gebodene.
We hebben begrepen dat de eigenaren boven het nu verhuurde gedeelte twee slaapkamers willen bouwen. Dat maakt het aantrekkelijker, de ruimte voor de bedden was beperkt waardoor met name het uit het achterste bed klimmen een toer was. En we zouden willen pleiten voor beter licht in de zitgedeelte. Het was er na zonsondergang te donker om een boek of tijdschrift te lezen.
Gapinge, stel je er niet te veel van voor, de naam van het dorp lijkt een vervoeging van gapen. Maar het ligt twee kilometer van Veere, een bijzonder mooi oud stadje, en vier kilometer van het strand. Walcheren is bovendien een prachtig eiland.
Van harte aanbevolen voor wie eens een dagje rust zoekt of een uitvalsbasis wil hebben voor een paar mooie dagtochten!

Advertenties

Een gedachte over “B&B Gapinge”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s