Grieks via de veiling

delphiKen je dat? Zo’n veilingsite. Er wordt iets aangeboden en je kunt tot de aangegeven sluitingstijd een bod uitbrengen. Of, zonodig een door een ander uitgebracht bod weer overbieden. Niet vergeten dat er nog eens een paar euro administratiekosten bij komen maar het kan heel lucratief zijn. Een goedkoop verkregen hotelovernachting, kaartjes voor een concert, dat soort dingen. Het is ook de sport om af en iets binnen te slepen, zegt mijn vrouw en dat is een sportief typje.
Een tijdje terug haalde ze een driegangendiner voor twee personen binnen voor € 14,00. Met kosten € 19,00, een koopje dus.Bij de Goudse Griek, we hadden er al eerder en met plezier gegeten. En zo vertrokken we om half vijf, gistermiddag op de fiets naar de kaasstad, eh, de kaarsenstad, nee, de pijpenstad. De Nederlandse hockeyelf had inmiddels een niet meer in te halen achterstand opgelopen in de finale tegen Australië, daar hoefden we niet voor thuis te blijven. Eerlijk zullen we alles delen, hun heren en onze vrouwen de titel.
Een uurtje later parkeren we onze rijwielen voor Rhodos, het enige Griekse restaurant in Gouda dat we kennen. We worden naar ons tafeltje geloodst en José levert haar uitgeprinte bewijs van betaling in. Niet veel later komt de kelner terug, we bleken in het verkeerde restaurant te zitten. Gouda heeft ook nog een Delphi.
‘Sorry hoor, we komen een andere keer wel weer hier!’
‘Geeft niets, Delphi is hier linksaf en dan rechtdoor, U komt er vanzelf, kan niet missen.’
En inderdaad, een paar minuten later zetten we de fietsen weer op slot, nu bij het goede restaurant. Het is hier een stuk rustiger dan bij Rhodos, duidelijk minder populair bij de Gouwenaar. Maar we hebben er goed gegeten en voor zo’n miniem bedrag mag je natuurlijk niet klagen. Alleen de drankjes nog afrekenen en met wind mee terug naar Schoonhoven. Op tijd thuis voor het acht uur journaal.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 gedachten over “Grieks via de veiling”

  1. Carel in De LangeTiendeweg zit Mykonos, het beste Griekse restaurant van Gouda, althans dat is onze mening. Daar kunnen Delphi (helemaal niet) en Rhodos (niet) aan tippen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s